Veronica Köllås 2 dan

Veronica innehar andra dan i kyokushin karate (andra graden svart bälte) och har därmed titeln Sempai. Hon har genomgått det ultimata eldprovet till första dan (första graden svart bälte), 30 fighter i sammanlagt 45 minuter utan pauser. Under denna tid fightas kvinnor och män mot varandra på lika villkor, ingen hänsyn tas till utmattning eller skador.

Hon har tränat karate i sjutton år för Shihan Howard Collins som är en av världens högst graderade och främsta karateutövare.

Hon började träna karate i augusti 1997 på Göteborgs Karate Kai, där hon fortfarande är aktiv och tränar och instruerar regelbundet som diplomerad instruktör.

För att få instruera på GKK krävs att man deltar på föreläsningar inom vidareutveckling i ledarskap, pedagogik, förståelse och applicering av teknik. Dessa hålls en gång i månaden.

Veronica läst idrottsmassage, idrottsskador gått en domarkurs, gruppinstruktörskurs, FaR-ledarutbildningen, Tejpning & Bandagering och HLR (hjärt och lungräddning) samt blivit dekorerad som bästa fighter och fightingspirit av Swedish Karate Kyokushin Organization under de år hon tävlat nationellt och Internationellt.

Veronica har vunnit guld i Sverige samt fått flera topplaceringar. Hon har också deltagit samt instruerat vid ett flertal läger både i Sverige och utomlands.

Övriga utbildningar:

  • Teknikseminarium Swedish Karate Kyokushin Organisation 2013
  • Teknikseminarium Swedish Karate Kyokushin Organisation 2014
  • Instruktörsutbildning Göteborgs Karate Kai 2014
  • Tränarutbildning steg 2 (Budo & Kampsportförbundet) 2014
  • Domarutbildning Swedish Karate Kyokushin Organisation 2015